שרון לויט  טיפול קוגניטיבי התנהגותי בחיפה
                                                                                                                                                                     

 







                         


לקבלת טיפים ומאמרים חינם הצטרפו לרשימת התפוצה!
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



שאלות נפוצות על הפרעות אכילה



שאלות נפוצות על הפרעות אכילה

ש: איך אפשר לדעת אם אני סובל/ת מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה או בולמיה?

ת: קודם כל, אם יש חשש לקיום ההפרעה, כדאי לעבור אבחון אצל איש מקצוע שיוכל לומר לך בוודאות. כדי לקבל כיוון, ניתן למלא את שאלון הפרעות האכילה המופיע באתר זה. בנוסף, יש כלל שחשוב לזכור: הסובלים מהפרעות אכילה מסוגים אלה בדרך כלל מנסים לרזות, ותמיד קיימת אצלם בעיה בדימוי גוף. אם ההתנהגות, שנראית לך כהפרעת אכילה, אינה נעשית בניסיון לרזות, ואינך חושב/ת שאת/ה שמנ/ה מדי, רוב הסיכויים שלא מדובר בהפרעת אכילה. יכולות להיות סיבות אחרות לאכילה מופחתת, כגון הפחתה בתיאבון בגלל חרדה או בעיה פיזית. בנוסף, יכולות להיות סיבות אחרות להתקפי זלילה או להקאות, שאינן קשורות בהרזיה ובדימוי גוף.

ש: יש לי בעיה של השמנת יתר. האם מדובר בהפרעת אכילה?

ת: חלק מהשמנות היתר אכן נחשבות להפרעת אכילה, בעיקר כשמדובר בהשמנת יתר חולנית (Obesity). היא מוגדרת כעודף משקל של יותר מ- 20% מהמשקל הנורמלי. בנוסף, קיימת הפרעה של התקפי זלילה (Binge eating disorder), שגם היא יכולה לגרום להשמנת יתר.

ש: האם כל בעיה בהרגלי האכילה נחשבת להפרעת אכילה?

ת: לא בהכרח. בנוסף להפרעות אכילה, יכולות להיות בעיות רבות שקשורות בהרגלי אכילה, מה שנהוג לכנות "אכילה מופרעת". לדוגמא, אכילה בשעות לא קבועות, אכילת לילה, אכילה בעיקר של מזון משמין או של מתוקים וכו'. כדי להיות מאובחן כסובל מהפרעת אכילה, צריך לענות על קריטריונים ברורים ומוגדרים.

ש: איך מטפלים בהפרעות אכילה?

ת: הטיפול היעיל ביותר, עבור כל סוגי הפרעות האכילה, הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). בהפרעות הקשורות בהרזיה (אנורקסיה ובולמיה) מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי. עיקרו של הטיפול הוא מעקב צמוד אחרי כל דבר שאוכלים על ידי רישום, ומתן טכניקות לשיפור הרגלי האכילה בפועל. כמו כן, קיים דגש על שינוי קוגניציות (מחשבות ואמונות) שתורמות להרגלי האכילה הרעים: דימוי גוף שגוי, הרגשה של חוסר שליטה באכילה, חוסר אמונה שניתן לשנות הרגלי אכילה וכו'.
לייבסיטי - בניית אתרים